Så överlever trädgården din semester

Så överlever trädgården din semester

Under sommarmånaderna är det många som väljer att åka iväg på semester. Har du en fin och välskött trädgård kan det naturligtvis kännas ganska osäkert – speciellt om du planerar att vara borta länge. En längre semester eller resa kan få vilken husägare som helst att drömma sig bort, men kom ihåg att trädgården behöver förberedas för att inte vara helt förstörd när du kommer tillbaka.

Ska du iväg på en kortare resa på några dagar behöver du sällan oroa dig för att trädgården och grönsakslandet ska torka ut. Ska du däremot vara borta så pass att grönsaker och blommor kan råka illa ut behöver du bra planering. Visst kan du köpa fröer till växter som en plan B om trädgården inte skulle klara sig, men det bästa är att tänka efter före. Idag finns det många fina fröer till växter och grönt som du kan beställa över internet. Det gör det möjligt för dig att få tillgång till ett riktigt stort och bra utbud.

Bästa tipsen inför sommarresan

Att åka på resa är väldigt roligt och något som du ska kunna dig. Kanske vill du besöka Spaniens vackraste stränder, shoppa i Paris eller åka runt på campingarna i Sverige? Det finns mängder med roliga och spännande resor du kan ta dig an – men gemensamt för alla är att du kommer befinna dig hemifrån.

  • Har du många sommarblommor i din trädgård är det en god idé att klippa ner dessa. På så sätt kommer blommorna inte att kräva samma mängd vatten.
  • Om du odlar fransk dragon, gräslök och örter är det rekommenderat att du beskär dessa innan du far på resa. Dessa örter är nämligen väldigt duktiga på att växa upp efter beskärningen utan problem.
  • Grönsaksland och växthus kan med fördel tunnas ut. Detta är något du kan göra i riktigt god tid innan. Eftersom växthus också håller värme och fukt väldigt bra slipper du tänka på bevattning på samma sätt.
  • Alla blomkrukor som i vanliga fall står i direkt solljus bör förflyttas till en plats med skugga. Blommorna kan med fördel stå i skugga under hela tiden du befinner dig på din semester.
  • Använd dig av smarta knep och skapa en alldeles egen självvattnande kruka. Idag kan du hitta många tips på bevattning om du använder dig av internet, där den självvattnande krukan är en riktigt storfavorit som har hjälpt många trädgårdsägare och husägare genom åren.

Jorden runt