Att resa efter en plastikoperation

Att resa efter en plastikoperation

Det finns många anledningar att resa bort, det kan vara konferens, jobbresor, nöje, familjeresor eller en resa för en plastikoperation. Idag reser många runt över hela landet för att genomgå plastikkirurgi, och även om detta är något som inte är farligt efter en operation så finns det en del saker man bör ha i åtanke.

Om man väljer att genomgå en plastikoperation i en annan stad eller till och med annat land så behöver man ta reda på så mycket information som möjligt. Oavsett om det är en bröstoperation med droppformade implantat, fettsugning, ansiktslyft eller annat så måste man vara väldigt försiktig under resan.

Oftast behöver man vänta en hel vecka innan man kan resa hem igen efter en sådan operation, annars kan man må väldigt dåligt. Många gånger kan man inte sitta upp i så många timmar för att kunna ta en resa hem och då måste man ligga ner hela vägen tillbaka från sin resa. Dessa är saker man bör ha i åtanke och ta reda på för att det ska underlätta både resan och hela processen.

Skönhetsresor är en ny trend

Idag är det väldigt vanligt och trendigt med skönhetsresor, vilket innebär att arrangörer skapar resor för de som vill åka iväg till kliniker utomlands för att genomgå plastikoperationer och skönhetsbehandlingar. Detta gäller alla olika operationer så som till exempel bröstoperation med droppformade implantat, hårtransplantationer, ansiktslyft, näsplastik och mycket mer.

Oftast har klinikerna ett avtal med olika hotell och hjälper till med att anordna paketpris för hela resan. I dessa paket ingår då hotell, flyg och operationer. I många fall kan även rehabilitering ingå om detta är något som kan behövas. Dessa resor brukar vara mellan 7-14 dagar beroende på vilket ingrepp som görs och läkningstiden.

Vanliga destinationer för dessa resor brukar vara Spanien, Turkiet, Mexiko och Thailand. En stor anledning till att dessa resor blivit så populära är för att det oftast är billigare att ta en sådan resa än att genomgå en operation hemma i Sverige. På detta sätt får man även tillgång till läkare med vissa expertisområden som ibland inte finns här hemma!