Flytta smidigt i Stockholm innan resan

Flytta smidigt i Stockholm innan resan

Du har två saker framför dig: du ska ut och resa och du ska flytta. Då är det smart att planera flytten i förväg så mycket som möjligt. Du bör anlita en flyttfirma och börja sortera i god tid.

Flyttfirma i Stockholm

Det är stressigt att flytta. Därför är det smart att anlita en flyttfirma som gör jobbet åt dig. Det bästa är att satsa på en firma som Flyttbolaget som både flyttar, städar och erbjuder magasinering. En firma att ha kontakt med och som kan erbjuda alla nödvändiga tjänster. De hjälper dig även att forsla bort saker och att köra dem till återvinningen – ifall du inte har egen bil. Har du möbler som du inte vill ha kvar och som du inte kan sälja på Blocket, så tar de hand om dem åt dig. Anlita Flyttbolaget som din flyttfirma i Stockholm, så får du en smidig flytt och kan slappna av. De erbjuder också flytt inom skärgården.

Sortera i tid

Börja sortera fortast möjligt. Gå igenom rum för rum och släng, sälj eller ge bort det som du inte ska ha kvar. Eftersom du även ska ut och resa är det smart att samtidigt se vad du behöver till resan och lägga ner det i resväskan. Så att det inte råkar ligga nedpackat i en kartong när du ska iväg. Om det finns saker som du är osäker på om du vill ha kvar eller huruvida de ska få plats i din nya bostad kan du magasinera dem. Det ger dig betänketid och underlättar när du ska inreda ditt nya hem. Vissa personer magasinerar möbler och kartonger i flera år, i väntan på ett större boende, andra under ett par månader.

Planera resan

Det är klokt att du även planerar din resa i god tid. Det är så lätt att glömma bort att boka boende, kolla försäkring eller köpa biljett i tid. Innan en flytt går tiden ofta mycket snabbt. Plötsligt är det bara en månad kvar tills du ska flytta och priserna på hotell och flyg har ökat drastiskt. Genom att ha bokat allt som du behöver, inklusive roliga utflykter, kan du slappna av. Bara fokusera på flytten och sedan ha en resa att se fram emot.

Packa smart

Både att flytta och resa är mycket praktiskt. Därför är det smart att tänka igenom din packning i tid. Börja med att skriva ner en lista på allt som du ska ha med dig, gärna innan du börjar packa ner dina saker inför flytten. Då vet du vad du ska hålla utkik efter, som cyklop, badkläder, vandringskängor eller favoritsandalerna. Det är även klokt om ditt nya hem är i någorlunda ordning när du kommer tillbaka från resan. Om du inte har tid att inreda innan du åker iväg, är det ofta bättre att saker är kvar i sina kartonger, än att hela vardagsrummet är fullt av upplockade saker. Låt både flytten, resan och hemkomsten bli så smidig och skön som möjligt.