Tre# tips inför interrailresan

Tre# tips inför interrailresan

Drömmer du om att tågluffa i Europa? Det är faktiskt väldigt lätt att tågluffa idag. Att tågluffa passar både ensamresenärer, kompisgäng, barnfamiljer och pensionärer.

1#Köp rätt biljett

Innan du ska resa iväg är det klokt om du tänker igenom vad du ska göra på din resa, så att du köper rätt biljett. Det finns flera olika biljetter att välja mellan, både utifrån antal resdagar och hur länge som du ska vara ute. Du kan spara mycket pengar på att köpa den biljett som passar just din resa. Om ditt primära syfte är att besöka Krakow, Rom och Paris blir det billigare att utgå från antalet resdagar och köpa biljett utifrån det, istället för tid. Är det däremot så att du bara vill kunna resa runt utan att planera något alls, då ska du satsa på en biljett som ger dig möjlighet att resa under alla resdagarna. Du reser först med SJ för att ta dig ut ur landet.

2# Tid för att se resmålen

För en lyckad tågluffning är det viktigt att inte bara resa, sitta på tåget, för att uppleva så mycket som möjligt. Då finns det en risk att du egentligen inte upplever någonting alls. Tänk igenom vilka ställen du vill besöka och stanna ett par dagar på varje ställe.

3# Packningen

Dubbelt så mycket av pengarna och hälften av packningen är en god devis inför en resa. Bra skor, sköna kläder, ett litet finare plagg och långärmat – då klarar du dig bra. Du kan också köpa saker under din resa om du saknar någonting. Ett tips är dock att ta med en sjal, som du kan använda under kyliga dagar runt halsen, men också som extra filt på tåget.