Gör en roadtrip i USA

Gör en roadtrip i USA

Det står på många svenskars bucketlist att göra en roadtrip i USA. Att få resa över den amerikanska kontinenten och uppleva kulturen med bil.

Resa i USA

Om drömmen är att göra en roadtrip vill du naturligtvis resa med bil. Men du kan också resa runt i USA med tåg, flyg och buss. Det stora bussbolaget heter Greyhound och trafikerar hela USA. Du kan åka från New York till Los Angeles med bussbolaget. Greyhound är heller inte så dyrt. Under de sista årtiondena har också det amerikanska tågnätverket Amtrak utvecklas enormt. Det finns fina sträckor att åka, som med vyer över Klippiga bergen eller över den nordliga gränsen mot Kanada. Du kan även ta tåget genom landet. Att resa med tåg är dyrare än buss, men det är också mycket bekvämare och du får en skönare och vackrare resa.

Hyra bil i USA

För att göra en riktig roadtrip behöver du hyra en bil. Det kan vara klokt att läsa bilmagasinet Vi Bilägare för att se vilken bil som verkligen kan passa dig. När vi hyr bil har vi ju stora möjligheter att få köra den bil vi vill. För många är det pengarna som styr, men det kan vara värt att lägga på ett par extra tusenlappar så att du får en bil som verkligen passar dig. I USA är det också vanligt med mikrocamping, det vill säga att sova i bilen. Att sova i bilen kan vara ett gott alternativ när du till exempel besöker nationalparker. Istället för att bo på ett dyrt hotell, så kan du sova på en madrass i bilen och vakna till en vidunderlig utsikt. När du hyr bil är det smart att se om uthyrningsfirman har tillägg som tält och gasolkök. I annat fall kan du enkelt gå in på en affär och köpa det.

Planera din resa

Det sköna med just en bilsemester är ju friheten. Samtidigt kan det vara klokt att planera resan. Kolla upp vilka ställen, städar och nationalparker, som du verkligen vill se. För att verkligen njuta av resan bör ni inte försöka få in för mycket på kort tid. Kör inte 50-60 mil varje dag, utan planera tiden utifrån att kunna puttra på i en skön hastighet med möjlighet till oplanerade stopp.