Res jorden runt som pensionär

Res jorden runt som pensionär

Många av dagens pensionärer är mycket aktiva. Det finns pensionärer som tågluffar och rent av reser jorden runt. Vad ska du som pensionär särskilt tänka på?

Resa som pensionär

Skillnaden att resa som pensionär och som ung, behöver inte vara så väldigt stor. Det finns pensionärer som är i oerhört god kondition, och 40-åringar som verkligen skulle behöva börja träna. En stor fördel som pensionär är att du ofta kan ta del av saftiga pensionärsrabatter. Du kan dels du gå in på PROs hemsida för att få tips om några riktigt bra reserabatter, dels kan du leta runt på nätet för att hitta rabatter. Om du åker till USA får du som har passerat 55 år ofta en 55+ rabatt, till både nationalparker och hotell. Det kan också vara klokt att tänka igenom vilken årstid som ni ska resa. En 25-åring klarar ofta de hetaste månaderna i Thailand bättre än en 75-åring. Därför kan det vara klokt att satsa på vår och höst, så att ni verkligen kan njuta av resan.

Planera resan

Som pensionär har du ju mycket tid. Till råga på allt har du inkomst som utbetalas till dig utan att du behöver gå till något arbete. Det gör att du kan vara borta riktigt länge, så länge du har ett sparkapital på banken eller lyckas resa riktigt billigt. Om du vill vara borta länge kan det vara smart att hyra lägenhet för en månad. Det kan också vara klokt att redan i Sverige tänka över hur ni ska förflytta er mellan olika länder. Även om tanken på att sitta på en buss 23 timmar låter spännande, så kan det vara klokare att ta det lite dyrare tåget och sitta bekvämt och må bra.