Turista i Stockholm

Turista i Stockholm

I Stockholm finns det mycket att göra som turist. Stockholm passar både barnfamiljen, pensionärer, kompisgänget och att besöka på egen hand.

Stockholm

Stockholm är en mycket vacker huvudstad. Eftersom den är uppbyggt på öar, som en inlandsdel av Stockholms skärgård, finns det mycket vatten och grönska. När du reser till Stockholm kan du både uppleva stadsliv och natur. Det är lätt att ta sig ut i skärgården eller bara strosa runt på Djurgården. Ett tips är att boka ditt boende centralt. Då slipper du spendera tid på att pendla till och från hotellet, utan kan fokusera på att uppleva stadslivet.>

Sevärdheter

Det finns många sevärdheter i Stockholm. De två mest mest berömda är Vasamuseet och Gröna Lund, som båda ligger ute på Djurgården bredvid varandra. Där hittar du också Junibacken, som passar mindre barn som vill uppleva Astrid Lindgrens värld. Det finns också många museer att besöka, som utomhusmuseet Skansen, Medeltidsmuseet, Nordiska museet och en mängd andra intressanta platser. Det är lätt att ta sig runt i Stockholm med buss och tunnelbana. City är heller inte så stort, så du kan uppleva mycket genom att bara promenera.