Bästa platserna för en weekend

Bästa platserna för en weekend

Har du några dagar lediga från arbetet eller vill du bara fly vardagen för en stund? Då är en weekend ett bra sätt att upptäcka nya saker och platser. En weekend är en lite kortare resa som vanligtvis består av 3-4 dagar. Det kan även vara så att man reser bort över enbart en helg, men för de flesta är resan lite längre än så. Det finns mängder med bra och riktigt populära städer att välja mellan som passar utmärkt för en weekend, t.ex. Spanien, Paris eller London. Även baltiska länder som Lettland, Estland och Litauen är mycket uppskattade, främst för sin shopping, men också för sitt nattliv och alla vackra naturreservat.

Då en weekend oftast är av kortare slag väljer många att resa till länder som inte ligger allt för långt bort från Sverige, för att på så sätt slippa långa resvägar som ”stjäl” tid från själva semestern. Det kan handla om att man vill använda upp några enstaka sparade semesterdagar eller att man vill befinna sig hemifrån i samband med att man har anlitat målare i Stockholm för en totalrenovering i hemmet. Här nedan listar vi några av de bästa städerna för en kortare semester där du kan få ta del av det absolut mesta.

Topp 4 bästa weekend-städerna

London – London är en av de mest populära städerna att besöka för en kortare semester och hela 27 miljoner människor besöker staden varje år. Det innebär att London i dagsläget är den mest besökta staden i hela Europa. Här kan du bland annat uppleva London Eye, som är ett otroligt stort pariserhjul. Du kan också ta dig en tur till Soho, där du hittar mängder med jazzklubbar, barer, restauranger och mycket mer.

Barcelona – I Barcelona kan du ta del av både shopping, restauranger och sol och bad på en och samma gång, men det är främst stadens sevärdheter och arkitektur som lockar till sig turister. Ett måste för den som besöker Barcelona är att titta närmare på den stora katedralen La Sagrada Familia. Men också konstmuseet Catalunya är värt ett besök, precis som Nau Bostik där du kan se graffitikonstnärerna arbeta för fullt.

Amsterdam – Amsterdam är en stad som har blivit känd för sina vågade klubbar och rökiga caféer, men staden erbjuder så mycket mer än så. På van Gogh-museet kan du t.ex. uppleva världens största samling med målningar av konstnären och du kan även besöka Anne Franks hus – för att se var den berömda dagboken började skrivas. Gillar du hippa och bohemiska områden rekommenderar vi De Pijp där du hittar mängder med caféer och restauranger, eller varför inte ta en tur till Amsterdams eget Chinatown.

Prag – Det finns flera anledningar till att besöka Prag på en weekend. Här kan du njuta av en iskall och god tjeckisk öl, men du kan också besöka Karlsbron eller vandra runt på de vackra gatorna i den gamla staden. Älskar du slott och forntida borgar är ett besök till Pragborgen att rekommendera. Denna hittar du högst upp på klippan Hradčany.