Så håller du dig fräsch på resan

Så håller du dig fräsch på resan

När det här inlägget skrivs så är vi mitt uppe i semestertider och många är på resande fot. Oavsett om du reser i Sverige eller till de varmare breddgraderna kan nog de flesta av oss skriva under på att det här med att hålla sig fräsch under resan kan vara rätt svårt. Därför kommer du i det här inlägget att få några enkla tips på hur du kan känna dig fräsch på resan för både din egna skull, och för andras.

Deodorant

Deodorant, deo och roll-on. Kärt barn har många namn. En deodorant är en sak du ska satsa på att ha med dig i din handväska när du är ute och reser. Deodoranter kan både göra att du svettas mindre och att du doftar gott. Det finns deos som är helt parfymfria. Men om du vill vara säker på att du doftar gott utan att behöva använda parfym är det en deo från ett parfymmärke du ska satsa på. Du kan till exempel köpa en ralph lauren deo om du gillar deras parfymer. Deodoranter är enkla att använda och är smidiga att ha med sig.

Torrschampo

Att vara på resande fot kan ibland innebära att tillgången till att tvätta håret kan variera. Dessutom svettas vi mer när vi är på en varmare plats. Men eftersom man sliter mycket på håret om man tvättar det för ofta är det bra att det finns torrschampon. Ett torrschampo sprayar du i hårets rötter för att ge det en nytvättad känsla. Det finns många bra torrschampon att välja bland som både doftar gott och kan ge ditt hår mer textur. Det finns bland annat torrschampon som ger ditt hår mer volym. Det finns torrschampon som kommer i mindre flaskor som är bra att ha med sig på resan.

Våtservetter och handsprit

En annan sak som kan vara en räddare i nöden när du är på resa är våtservetter och handsprit. Våtservetter kan vara smidiga att ha med sig i väskan när du behöver torka av dig eller ett plagg du spillt något på. Handsprit är bra att använda för att vara säker på att dina händer är fria från bakterier. Det finns handsprit och alkogel som kommer i mindre förpackningar som är väldigt smidiga att ha med sig i väskan. En del alkogel kan ha en lätt doft i sig.