Så reser du miljövänligt

Så reser du miljövänligt

Eftersom miljöfrågan är något vi alla bör ta hänsyn till så är det allt fler som har valt bort att resa. Det många då glömmer bort är att det finns en hel del mer miljövänliga sätt att resa vilket innebär att du kan resa utan att behöva känna skuld för din klimatpåverkan. I det här inlägget kommer du att få några tips på hur du kan resa mer miljövänligt.

 

Välj bilen

De senaste åren har allt fler valt att semestra inom Sverige. Många har valt att ta bilen för att på så sätt upptäcka Sverige eller våra närmsta grannländer. Om du verkligen vill vara miljövänlig ska du välja en miljövänlig bil. Eftersom att miljövänliga bilar har en stor efterfrågan finns det flera varianter att välja bland. Till exempel en hybridbil som delvis går på el. Sedan finns det elbilar och bilar som går på andra gaser som är snällare för miljön. Till exempel vätgas eller biogas. Om du tycker att det låter som ett bra alternativ för att resa mer miljövänligt kan du läsa mer om miljövänliga bilar på nätet. Förutom att du kan använda bilen för att transportera dig och sedan bo på ett hotell eller ett vandrarhem är det många som använder bilen när de ska campa. Till exempel när de åker på husvagnssemester eller ska tälta någonstans.

Välj tåget

Många som pratar om vårt resande och hur det påverkar klimatet nämner nästan alltid att det är bättre att ta tåget istället för flyget. Det är för att ett tåg släpper ut betydligt mindre än vad ett flyg gör. Därför ska du välja att åka tåg när du ska resa istället för att ta flyget. Det gäller särskilt om du ska resa inrikes. Men det kan också vara en rolig idé att tågluffa om du inte har testat på det. När du tågluffar har du möjlighet att upptäcka Europa eller andra delar av världen på ett sätt du inte gjort förut. På internet kan du läsa mer om hur andra har gjort när de har tågluffat om du vill ha lite inspiration och pepp innan du bestämmer du för att boka dina biljetter. Förutom att du kan åka på en tågluff är tåget i övrigt ett utmärkt sätt att transportera dig när du ska resa någonstans.

Välj cykeln

Om du inte vill använda ett fordon som släpper ut något så ska du överväga att cykla. Att åka iväg på en cykelsemester är ännu ett bra exempel på hur du har möjligheten att upptäcka Sverige på ett helt annat sätt än vad du kan göra annars. Dessutom får du mer motion när du reser med cykel i jämförelse med om du åker tåg, flyg eller bil. Det enda minuset med att resa med cykel är att det kan vara krångligt att få med sig all packning. Men om du vill testa på något nytt och inte är rädd för motion kan det här med att resa med cykeln vara en bra idé.